【微學分課程】機器人系列講座 (1):機器人操作 – 設計、規劃與感知

★選課時間:10/26(四)9:00-11/07(二)9:00(11/7公告修課名單)

★選課申請:https://goo.gl/forms/cepDoQwFTzSmNqDY2

機器人系列講座 (1):機器人操作 – 設計、規劃與感知

★課程概述
王老師將根據講者指定教材設計討論題,於第一小時引導修課學生討論,並於第二小時主持講者與學生之互動。王老師將全程參與每週之課程。 課程與講者活動安排說明如下:

• Before attending the seminar, students should read the materials assigned by the speaker.
  • 7pm-8pm: Action Lab
    • The host instructor (Prof. Nick Wang) will design discussion directions, and students will be split into groups (a group of approximately 3 students). Students will work together and write down the in-class discussions on a white board. The host instructor will lead open discussions.
  • 8pm-9pm: Invited Guest Lecture and Interactive Session
    • The speaker will talk through skype for 20 min to provide the gist, big picture of his work, or talk about work on progress.
    • Interactive Q&A for 40 min. The host instructor will engage the speaker and the students, and evaluate students’ involvements.

★課程目標

1. 鼓勵交大電機、資訊、與工學院大學部與研究所學生與國際機器人領域最新研究接軌

2. 激發學生動機投入機器人領域。

3. 吸引對機器人領域有興趣之業界工程師進修

◆Before attending the seminar, students should read the paper(s) assigned by the speaker.

◆In the first hour of the seminar each week, a group of approximately 3 will present the paper.

◆In the second hour, the speaker will talk through skype for 20 min to provide the gist, big picture of his work, or talk about work on progress.

◆Interactive Q&A for 40 min. Evaluations are based on the students’ questions during the Q&A session and the presentation quality in the first hour.

106/11/8-107/1/3(三)IJ

EE635

電機工程學系王學誠助理教授

機器人

習作主題為講者指定教材,將在第二小時有 20分鐘講習 ,與 40分鐘與即時學生互動 。

1.修課方式比照一般課程,必須通過課堂之作業、測驗、討論、實驗、實習或成果發表等教學活動規定,經授課教師認證通過。
2.學生修習專業領域小組開設之微學分課程累積每滿9小時核計0.5學分,不足9小時者不予採計學分。
3.學生需於大四上學期開學前提出學分登錄申請。
4.前款所登錄之學分是否採計為畢業學分,由學生就讀學系決定。
5.微學分課程適用對象為學士班學生。如課程人數未滿,碩士班/博士班同學可以修課,但不計入學分。
6.完成選課後,所有報名者進行亂數抽選 (並非先搶先贏)。

常見問題可參考→http://ict.nctu.edu.tw/?page_id=68